Er zijn maar weinig landen die zo geschikt zijn voor een complete rondreis. Schotland is een land waarvan je gaat houten als je tijdens een rondreis langs alle prachtige oude kastelen komt. Je door de eindeloze felgroene heuvels rijdt of wanneer je geniet van diversiteit van de steden zoals Edinburgh, Glasgow of Aberdeen. Schotland is een land met veel onontdekte parels! Kom hieronder meer te weten over een complete rondreis door Schotland.

Bekijk hier meer over complete rondreizen door Schotland ->

Complete rondreis door Schotland

  • De steden – kastelen & Kathedralen

Complete rondreis SchotlandIn alle steden van Schotland staan werkelijk prachtige gebouwen. In Edinburgh kun je genieten van het prachtige uitzicht vanaf het bekende Edinburgh Castle. Dit eeuwenoude kasteel is gebouw op een grote rots zodat je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. In Glasgow is de Kathedraal van Glasgow te vinden. Deze kathedraal is de enige in zijn soort die nog bestaat nadat er in de 16e eeuw veel kathedralen werden verwoest. Het bouwwerk is gebouwd in de 12e eeuw en is een bezoek waard. In Aberdeen zijn ook veel kastelen en kathedralen te vinden, maar Balmoral Castle springt hier boven uit! Vanaf 1856 is dit kasteel in gebruik door de Engelse Koninklijke familie en is gebouw uit prachtig wit graniet. Bovendien zijn de kasteeltuinen vrij toegankelijk. (Complete rondreis Schotland)

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Lees hieronder nog meer over het prachtige Schotland en het maken van een complete reis.

  • Genieten van de ruige natuur
Complete rondreis Schotland

Complete rondreis Schotland

Overal waar je komt in Schotland is er indrukwekkende natuur te zien. Neem nu bijvoorbeeld de reusachtige berg Ben Nevis. De 1344 meter hoge berg is al van kilometers ver te zien en te herkennen aan de altijd besneeuwde toppen. Op de eilanden in het Buiten-Herbriden gebied zijn een genot voor het oog. De eilandculturen zijn bijzonder en nemen je soms terug naar de middeleeuwen. In de traditionele pubs wordt nog Gallisch gesproken en gezongen en je kunt er genieten van heerlijke gerechten die op traditionele wijze worden klaargemaakt.

Dit gebied is voor erg in trek bij wandelaars en fietsers omdat je dit landschap nergens anders in Europa tegenkomt. Tijdens je tochten kom je langs prachtige dorpjes en zie je veel oude ruïnes. Ook zijn in dit gebied de staande stenen van Calanais te vinden. Deze staande stenen staan hier in cirkels die meer dan 5000 jaar geleden zijn gemaakt. Kortom, Schotland is een prachtig land en is een must see voor mensen die houden van geschiedenis, natuur en traditie! (Complete rondreis Schotland)

Een volledige rondreis maken?

Tip: Kijk ook eens op Rondreis.net.

Bekijk hier de complete rondreizen in Schotland ->

Meer pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *