Wat kan het leven toch mooi zijn en zeker tijdens een rondreis met een camper in Schotland of Ierland. Vooral in Schotland is ongelooflijk veel te zien. Het land heeft een natuur die je nergens anders in Europa zult tegenkomen, Zo kun je er enorme meren bewonderen, geweldige watervallen bezoeken uren wandelen door de Schotse Hooglanden en genieten van de prachtige steden. Schotland is een bestemming die je absoluut niet mag missen! Kom hieronder meer te weten over een camper rondreis door Schotland en Ierland. Ook heb je de mogelijkheid om een prachtige rondreis te boeken.

Bekijk hier meer over rondreizen door Schotland ->

Camper rondreis Schotland Ierland maken?

  • Edinburgh – De stad van de monumenten

De hoofdstad van Schotland telt ongeveer 500.00 inwoners en is al eeuwen lang de hoofdstad van dit land. De stad kent meer dan 4500 monumenten en je hoeft dan ook niet lang te lopen om prachtige gebouwen te zien. Neem nu bijvoorbeeld het Edinburgh Castle. Dit kasteel honderden jaren oud en misschien wel de grootse blikvanger van Edinburgh. Het kasteel staat boven op een grote rots en is vanuit vrijwel de gehele stad te zien. Het kasteel is te bezoeken en je vind hier bijvoorbeeld de kroonjuwelen. Eenmaal boven, is het uitzicht over de stad Camper rondreis Schotland Ierlandwerkelijk prachtig!

Indien je de rondreizen wilt bekijken die er te maken zijn door het prachtige Schotland/Ierland dan kan je hieronder op de button klikken. Je gaat vervolgens naar de reisorganisatie Kras waar je de mooiste reizen kunt bekijken. Hieronder lees je overigens nog meer over het maken van zo’n prachtige camper rondreis.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met de camper door Ierland en Schotland

  • Ben Nevis – Genieten boven de wolken!

Een andere plek waar het uitzicht adembenemend is, is de hoogste berg van Schotland. De Ben Nevis is maar liefst 1344 meter hoog en je kunt via verschillende routes naar de top klimmen. De meeste toeristen beginnen in het dorpje Fort William. Een perfecte uitvalsbasis voor een beklimming van de Ben Nevis. Het dorpje ligt aan de voet van de berg en vanuit daar kun je zelf een route kiezen of je kunt op pas gaan met een ervaren gids.

Jaarlijks beklimmen ongeveer 100.000 mensen deze berg en de meeste hiervan kiezen voor de gewone routes, die overigens ook erg stijl kunnen zijn op sommige plekken. Hou jij van een uitdaging? Kies dan voor de ijsroute en klim je een weg naar boven langs de ijspegels. Naast klimmen, is de berg ook erg populair bij mountainbikers. Er zijn verschillende downhill routes te vinden waarbij er ook routes zijn voor mensen die het iets rustiger aan willen doen. Op het bovenste deel van de berg ligt vrijwel het hele jaar sneeuw, dus zorg dat je gepaste kleding bij hebt!

Tip: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-schotland/ voor de beste reistijd Schotland.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland Ierland ->

Meer pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *