Met de bus door Schotland?
Met een busreis Schotland verkennen is de ideale manier om op betaalbare wijze door dit bijzondere land te reizen. Je kan hierbij kiezen voor een geheel verzorgde busreis, maar je kan ook vrij eenvoudig zelf een busreis door het noordelijke deel van Groot-Brittannië uitstippelen. Met de onderstaande tips wordt je busvakantie in Schotland geheid een succes! Kom hieronder dus meer te weten over de busreis Schotland en heb je de mogelijkheid om een prachtige busreis door Schotland te boeken bij de reisspecialist.

Klik op onderstaande links om meer informatie en om de mooiste busreizen te bekijken voor Schotland.

Bekijk hier meer over busreizen in Schotland ->

Boek een busreis naar Schotland

 • De meeste Schotse busreizen starten in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Hier kan je kiezen uit tal van verschillende aanbieders van busreizen.
 • Busreis SchotlandBij de busreizen die slechts enkele dagen beslaan, bezoek je doorgaans enkel Edinburgh en één of enkele andere nabijgelegen steden zoals Glasgow.
 • Met de busreizen die een groter aantal dagen tot soms zelfs twee weken in beslag nemen, reis je ook door de Schotse natuur zoals de Schotse Hooglanden in het noorden des lands.
 • Bij de geheel verzorgde busreizen (de zogeheten all-in-pakketten) worden ook de overnachtingen en soms ook de maaltijden voor de deelnemers geregeld.
 • Bekende Schotse aanbieders van busreizen zijn onder andere Shearings Holidays, Prestige Tours, Highland Heritage, Brightwater Holidays, McLeanScotland, Timberbush Tours, Discover Scotland en Walk Wild Scotland.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Nog meer informatie over de busreizen door Schotland:

 • Sommige busreisaanbieders zijn gespecialiseerd in één bepaald soort reis. Zo biedt Brightwater Holidays bijvoorbeeld busreizen aan waarbij vooral de natuur, waaronder ook de Schotse eilanden, wordt bezocht.
 • Reizen worden aangeboden met of zonder gids. Met gids is het uiteraard een stuk Busreis Schotlandeenvoudiger om de leukste bezienswaardigheden te vinden.
 • Er zijn ook busreizen naar fraaie wandelroutes waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids de mooiste stukjes natuur van Schotland krijgt te zien.
 • Toegangskaartjes tot de belangrijkste bezienswaardigheden die worden bezocht zijn soms wel en soms niet inbegrepen bij de prijs voor de busreis. Neem dus altijd even de volledige prijsinformatie door om misverstanden te voorkomen.
 • Zelf een busreis plannen door Schotland is ook prima mogelijk aangezien het land een groot netwerk van bussen kent.
 • Bussen zijn in Schotland met afstand het goedkoopste transportmiddel.
 • De belangrijkste aanbieders van normaal busverkeer (dus geen verzorgde busreizen) tussen de grootste Schotse steden zijn Megabus, Stagecoach, Scottish Citylink en National Express.

Bekijk hier meer over busreizen in Schotland ->

Een vakantie in Schotland boeken? Klik dan op de bovenstaande link om naar de reisspecialist te gaan.

Meer pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *