Schotland, vaak wordt dit land gezien als echt regenland. Dit is wel degelijk waar, Schotland kent bijna de hoogste neerslagcijfers van Europa. Toch loont het om op vakantie te gaan naar Schotland tijdens de beste reistijd. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Schotland, heb je de mogelijkheid om meer informatie toe te voegen aan deze pagina en kan je een mooie rondreis naar Schotland boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier meer over reizen door Schotland ->

De beste reistijd voor Schotland

De beste reistijd Schotland

  • Wanneer je de meeste regen wilt omzeilen, dan zijn de maanden mei, juni en juli de beste maanden om op vakantie te gaan naar Schotland. In deze maanden valt de minste neerslag en is de temperatuur heerlijk rond de 18 graden. Daarnaast zijn in deze maanden Beste reistijd Schotlandde meeste uren zon. Qua toerisme kun je het beste in de maanden mei en juni gaan. Het is dan rustiger en iets goedkoper.
  • Wanneer je in het najaar of winter naar Schotland gaat, dan kun je de meeste neerslag verwachten. Het wordt gelukkig niet heel koud, maar door het gure weer, kan het wel koud aanvoelen. De temperaturen in de winter kunnen zakken naar het vriespunt. Als er sneeuw valt, dan blijft het niet lang liggen. In de toppen van de Schotse Hooglanden, blijft sneeuw wat langer liggen, waardoor je hier ook een paar kleine skigebieden kunt vinden.
  • In het voorjaar valt er minder regen dan in het najaar en in de winter. Echter, er valt altijd meer regen dan in mei, juni of juli. De temperaturen liggen tussen de 5 en 10 graden.
  • Hoewel de beste reistijd van mei t/m juli is, is het altijd verstandig om je goed voor te bereiden op de neerslag. Het is namelijk nooit, weken achter elkaar droog in Schotland. De regen die in Schotland valt, is niet hard, eerder miezerig. Echter, je hebt minder snel door dat je nat wordt, maar je wordt net zo nat dan van echte regen. Het is dan ook aan te raden, om je hierop te kleden. Neem dus voldoende regenkleding mee, en neem altijd schone Beste reistijd Schotlandkleding mee als je een dag op pad gaat. Daarnaast is het handig om meerdere laagjes over elkaar aan te trekken, zodat je het niet koud krijgt.

Tip: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-schotland/ voor meer informatie over de beste reistijd voor Schotland.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Beste periode van Schotland

Je hebt hierboven de beste periode voor een vakantie of een mooie rondreis in Schotland kunnen lezen. Maar waar kan je het beste een mooie reis boeken naar Schotland? Door hieronder op de link te klikken kom je bij de specialist terecht. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis! Voor meer informatie over vakanties in Schotland kan je op het internet verder surfen of op de desbetreffende doorgegeven websites.

Bekijk hier de Schotland vakanties>

Meer pagina’s:

1 reactie

Anoniem · 4 juli 2017 op 20:12

Is het een goede tijd om in december te gaan of beter van niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *