Van plan om te gaan  rondreizen door Schotland met de auto?
Met een autorondreis Schotland verkennen, is de ideale manier om al het natuurschoon van dit bijzondere land te zien. Om het maximale uit je autovakantie in Schotland te halen, kan je één van de twaalf door Visit Scotland, de ‘Schotse VVV’, uitgestippelde toeristenroutes volgen. Een andere optie is om de North Coast 500, de ‘Schotse Route 66’, te volgen. Hieronder vind je nog meer tips voor een fraaie autorondreis door Schotland. Bekijk hieronder meer informatie over een autorondreis door het mooie Schotland.

Bekijk hier de Schotland autorondreizen ->

Autorondreis door Schotland maken?

 • Vermijd de grote wegen, maar kies juist voor de kleinere weggetjes die kriskras door het Schotse landschap lopen. Een deel van de tijd breng je bij een autorondreis in de auto zelf door. Dit hoeft echter beslist geen straf te zijn wanneer je kiest voor de vele wegen die langs de Schotse kustlijn of door de Schotse bergen en heuvels lopen. Een autorit tussen twee steden duurt op deze manier weliswaar wat Autorondreis Schotlandlanger, maar hiervoor in ruil krijg je meer dan een paar adembenemende uitzichten.
 • Naast alle fraaie flora, tref je langs de kleinere Schotse weggetjes mogelijk ook wat Schotse fauna aan. Met name wanneer je in de zomer door de Schotse Hooglanden reist, is de kans groot dat je schapen, lammetjes of runderen tegenkomt.
 • Voor liefhebbers van autorijden, is het rijden over de North Coast 500 een toeristische belevenis op zich. Deze weg loopt langs de volledige noordelijke kunstlijn van Schotland.
 • Langs deze weg vind je ook genoeg plekken om de auto even stil te zetten en te genieten van het uitzicht op zee.
 • Daarnaast zijn er nabij de North Coast 500 ook tal van bijzondere kastelen, brouwerijen en golfclubs.
 • Natuurliefhebbers zullen ook genieten van het fraaie gebergte dat je onderweg tegenkomt. De Schotse Hooglanden kennen bovendien wandelroutes voor zowel recreatieve wandelaars als voor fanatiekelingen die een nieuwe natuuruitdaging zoeken.
 • In de zomer mag ook een bezoek aan één van de vele zandstranden niet ontbreken. De zee rondom Noord-Schotland is door de hoge golven ook zeer populair bij surfers.
 • Aan de Schotse noordkust vind je ook de Smoo Cave, een indrukwekkende door de zee gevormde grot.

Heb je zelf een mooie autorondreis door Schotland mogen maken, dan kan je jouw ervaring delen met anderen door hieronder het formulier in te vullen. Na controle zal jouw informatie toegevoegd worden mits relevant en interessant.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

4 dagen rondreizen met de auto.

Autorondreis SchotlandVan plan om 4 dagen te gaan rondreizen door Schotland met de auto? Dat kan voor een onvergetelijke ervaring zorgen! Zo zijn er enkele reizen te boeken maar je kan natuurlijk ook op “eigen houtje” met de auto door Schotland rondreizen. Aan te raden is wel om zoveel mogelijk informatie in te winnen om uiteindelijk binnen die 4 dagen zoveel mogelijk te zien.

In 2019 naar Schotland?

Zo ook in 2019 kan het geweldig zijn om een unieke autorondreis door Schotland te maken, hierboven zijn enkele highlights weergegeven die absoluut de moeite waard zijn om mee te pakken wanneer je een autorondreis wilt gaan maken. Wil je de complete autorondreizen bekijken voor Schotland in 2019 dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.vakantieschotland.nl voor meer informatie over autovakanties in Schotland. Hieronder kom je nog meer te weten over autovakanties in Schotland.

Autovakantie Schotland

Tips voor een autovakantie in Schotland.
De culturele bezienswaardigheden en het vele natuurschoon zijn in Schotland kriskras over het landoppervlak verdeeld, zodat een auto ideaal is om het maximale uit je vakantie naar Schotland te halen. Met een autovakantie Schotland verkennen, betekent immers dat je de absolute vrijheid hebt om zelf een reisplan langs alle toeristische attracties uit te stippelen. Een autovakantie in Schotland heeft uiteraard ook een praktische kant. De onderstaande tips helpen je hiermee.

 • Dankzij de onder Noordzee lopende Kanaaltunnel kan je eenvoudig en tegen een relatief lage prijs je eigen auto per trein naar Groot-Brittannië transporteren. Hiertoe dien je eerst naar Calais (Noordwest-Frankrijk) te reizen, alwaar een Eurotunnel-trein je brengt naar Folkestone (Zuidoost-Engeland). Vanuit Folkestone reis je vervolgens eenvoudig naar Schotland.
 • In totaal, ben je op deze manier minstens 13 uur onderweg. Dit is dus beslist niet de snelste manier om in Schotland te geraken, maar Autorondreis Schotlandhet biedt wel een kans om bijvoorbeeld ook stukjes van Engeland te bezoeken. Daarnaast bespaar je op deze manier de kosten voor een huurauto uit.
 • Bij een relatief korte vakantie is het echter verstandiger om naar Schotland te vliegen en alhier een auto te huren.
 • Doorgaans kom je dan aan op Edinburgh Airport of Glasgow International Airport. In de buurt van deze vliegvelden zijn tal van autoverhuurbedrijven te vinden, maar het is verstandiger (en doorgaans goedkoper) om al vóór je vertrek naar Schotland via internet een auto te huren.
 • Benzine is in Schotland veelal tien tot twintig procent goedkoper dan in Nederland. Wanneer je voor een huurauto kiest, kan het echter zijn dat de auto op diesel in plaats van benzine rijdt. Diesel is in Schotland ongeveer even duur als in Nederland.
 • In Schotland rijdt men, net als in de andere delen van het Verenigd Koninkrijk, aan de linkerkant van de weg.
 • Daarnaast worden snelheidslimieten in Schotland in mijlen per uur aangegeven. Eén mijl is gelijk aan ongeveer 1,61 kilometer.
 • De snelheidslimieten liggen in Schotland veelal iets lager dan in Nederland. Zo mag je bijvoorbeeld op de autosnelwegen doorgaans maximaal 60 mijl/uur (96 kilometer/uur) rijden.

Bekijk hier meer over autorondreizen door Schotland ->

Rondreizen Schotland auto

Ook al ligt Schotland over het kanaal en moet je de Noordzee trotseren om er te geraken toch is Schotland een geweldig land om met de auto rond te reizen. Een rondreis Schotland auto in dit ruige land met pittoreske dorpjes, machtige kastelen, fenomenale Lochs en een afwisselend landschap is dan ook een echte droom. Maar wat mag je op jouw rondreis zeker niet missen? Wat zijn enkele tips?

Rondreis Schotland auto

 • De ferry
  Er zijn twee mogelijkheden om een rondreis met de auto te maken in Schotland. In de eerste plaats kan je een wagen huren in het land zelf. Zoek je echter de goedkoopste oplossing? Dan loont het misschien wel om met de ferry het kanaal over te steken en je eigen auto mee te nemen. Zo kan je in je eigen vertrouwde wagen doorheen het land tuffen!
 • De muur van Hadrianus
  Rondreizen Schotland autoEen route die bij cultuurfanaten ontzettend populair is, of op zijn minst zou moeten zijn, is die langs de oude muur van Hadrianus. De Romeinse keizer Hadrianus liet deze bouwen om de grens van het Romeinse rijk aan te duiden. Vandaag de dag zijn er nog veel overblijfselen en forten over en staan de restanten op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zeker een bezoekje waard en perfect te combineren met een dagje Edinburgh.
 • De Highlands
  Schotland staat natuurlijk voornamelijk bekend omwille van zijn Highlands. Dit ongerepte natuurgebied heeft een rijke geschiedenis en voelt ook echt aan alsof je even bent gaan tijdreizen. De toppers in de Highlands? Een wandeling in Glencoe en het indrukwekkende kasteel Eilean Donan. Je zult je de trip vast en zeker niet beklagen.
 • Starten in Newcastle
  De ferry die kan je nemen tot aan Newcastle in Noord-Engeland. Dit is dan ook een logische startplaats voor jouw rondreis doorheen Schotland met de auto. Informeer je in Newcastle ook zeker eens naar de opties: ze hebben immers een rijke ervaring met toeristen die richting Schotland trekken.

Met de auto door Schotland is een ervaring die je ongetwijfeld je leven lang bij zal blijven. Het is de beste manier om veel van het land te zien en constant de nodige vrijheid te hebben.

Bekijk hier de autovakanties Schotland ->

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door het prachtige Schotland.

Meer pagina’s die wellicht interessant zouden kunnen zijn:

1 reactie

Anoniem · 3 maart 2017 op 21:19

Door Schotland rondreizen met de auto staat toch echt wel op mijn programma voor een vakantie. Ik weet niet of het dit jaar lukt maar anders één van de komende jaren. Ik zou dan graag twee weken willen rondreizen samen met mijn partner en genieten van de prachtige kastelen en de mooie omgeving. In welke periode kan je eigenlijk het beste gaan als je een rondreis met de auto wilt maken in Schotland? Iemand ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *